15 Eylül 2010 Çarşamba

Bursaspor - Valencia (14/09/2010)

Bursaspor'un kendi evinde 4-0 gibi bir skorla yenilmesi ister istemez geçmişte yaşanan Sivasspor örneğini akıllara getiriyor. Fakat bir fark var ki, o Sivasspor kendi ligimiz baz alındığında da cidden kötüydü.

Bursaspor'un bu sezona nasıl başladığına bakarsak, bu sonucu büyük oranda Valencia'nın yeniden yapılanmasının tutması olarak algılamalıyız bence. Ki Valencia zaten hafife alınacak bir takım değildir, fakat takımden ayrılan eski oyuncularını düşününce pek bi kolay lokma gibi geldi ya birçok insana, o yüzden bu açıklamayı da yapmak gerekli sanıyorum.

Valencia kendi liginde de iddialı olabilecek gibi görünüyor zaten ve ortasahalarında Banega'nın yokluğuna rağmen kapalı kutu olan Bursa deplasmanından da istedikleri sonucu aldılar. O yüzden direk olarak değerlendirmeleri Bursaspor üzerinden yapmak biraz yanıltıcı olabilir, bu Valencia büyük ihtimalle Manchester United'e de kafa tutabilecektir.

Ha ama derseniz ki, "Koskoca! Süper Lig'de o kadar takım hem kadro hem de oyun olarak Bursaspor'u alt edemediler de, iki büyük yıldızını satıp yeniden yapılanan Valencia mı etti?". Cevabım iki kelime: "Aynen öyle".

Bizim ligimizdeki bazı takımlar büyüklüklerinin arkasına sığınıp, birçok alanda plansız hareket etmeye devam ettikçe de böyle devam edecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder